Laddar

Om mig – Svenska

Om du av någon anledning skulle vilja veta mer om mig så kan du läsa detta. Du är också välkommen att fråga vad som helst!

Jag är 28 år, bor i Växjö. Jag var tidigare en stel fotbollsspleare. Nu för tiden består min träning av saker som Handstående, Flebibilitet, Gymnastisk Styrketräning, Floorwork, Acroyoga, Klättring, Hinderbanor och Slackline. Jag är också ett stort fan av Andning och Meditation, Kallbad och att vara utomhus i naturen.

Jag vill inte bli bäst på något, men jäkligt bra på många häftiga saker. Därför strävar jag efter att ha ett öppet sinne och en vilja att försöka mig på nya saker och lära både från andra och om mig själv.

Jag vill utvecklas både fysiskt i termer av att bli starkare, rörligare och mer anpassningsbar genom att utforska olika stilar av rörelse samt mentalt i termer av att förstå mig själv och andra bättre för att bli en bättre medmänniska. I tränar för en hållbar, stark, rörlig och smärtfri kropp som tillåter mig att vara aktiv hela mitt liv.

Frågor och svar

Hur började du träna?

Jag har tränat hela mitt liv. Det började med fotboll när jag var liten. Jag tränade även hockey och innebandy, testade saker som ju-jutsu, bordtennis och förmodligen andra saker också. De försvann alla en efter en, förutom fotbollen. Som komplement till det sprang jag en del och vad jag då trodde var styrketräning.

Vid en ålder av 21-22 någonting tröttnade jag slutligen på fotboll. För jag hade funnit mitt nya mål; Calisthenics.

Jag ville göra Muscle ups och Handstående. Så det gjorde jag. Men jag var värdelös. Jag var svag och orörlig.

Vilket ledde mig till Gymnastisk Styrketräning…

Vilket ledde mig till att hitta Ido Portal och hans syn på Movement…

Vilket fick mig att upptäcka Capoeira, Dans, Floorwork, Acroyoga och så vidare…

Har du tränat gymnastik?

Nej, inte som barn. Jag gjorde massa andra saker så jag har alltid varit aktiv, men inget av det här handståendet eller rörlighetsgrejerna. Dock började jag på Vuxengymnastik och gick ett par terminer för att lära mig lite volter.

Hur tränar du?

Min egen träning består mestadels av handstående, styrka och flexibilitet. I tillägg till detta gör jag andra saker som Acroyoga, floorwork, klättring, slackline, jonglering och så vidare.

Hur många dagar i veckan tränar du?

Jag ser till att röra på mig varje dag, men det kan också bara vara lite lätt yoga, stretching eller en promenad. Jag försöker lyssna på min kropp och när den säger att jag är redo för ett riktigt träningspass så gör jag det vilket betyder ungefär 5 gånger i veckan. Annars rör jag mig på något annat, lättare sätt. För mig är rörelse en del av livet. Jag älskar att hänga med vänner och bara leka.

Vad äter du?

Jag äter mestadels växtbaserat på grund av etiska och klimatmässiga skäl. Hur många mål och så vidare beror på dagen. Ingen speciell diet eller ingen speciell plan.

Har du en morgonrutin?

Vanligtvis på morgonen gör jag andningsövningar och meditation som följs av skrivande i min journal. Sedan lite lätt rörelse och en promenad till sjön för ett bad.

Vad gör du för att leva?

För att tjäna pengar arbetar jag som Online coach och även träningsinstruktör på Växjö Träningsfabrik och lärare på Medborgarskolan. Förutom det så gör jag massa saker. Äter, sover, rör på mig, socialiserar och så vidare. Jag har skapat ett liv där mitt jobb är något jag verkligen gillar. Det är inte bara ett sätt att tjäna pengar som jag kan spendera på min fritid. Det är en livsstil.

Vad är din utbildning?

Jag har studerat 4 år av Idrottsvetenskap på Linnéuniversitetet i Kalmar. Förutom det har jag genomfört en PT-utbildning och medverkat på ett flertal olika workshops och seminarier samt gjort enskilda kurser.

Vad gör du på din fritid?

Jag uppskattar verkligen att vara i naturen. Vandra omkring, lyssna, lukta, känna och bara vara.

Jag gillar också att spela gitarr och sjunga, vilket jag försöker ta mer tid till.

Jag gillar att läsa, mestadels om hur vi människor fungerar, tänker och agerar för att lära mig mer och förstå mig själv och andra bättre. Jag gillar också fantasy och historisk baserade böcker.

Jag spenderar tid med vänner och familj. Gärna med någon slags fysisk aktivitet involverad.

Vad motiverar dig?

Jag vill hjälpa andra på det bästa sätt jag kan. Jag vill hjälpa till att skapa en bättre värld där vi tar hand om varandra och oss själva. Förhoppningsvis är vi påväg dit, en person i taget.

I min egen träning vill jag upptäcka min egen potential. Jag vill ha en kropp som kan röra sig fritt och för alltid. En kropp som kan ta mig dit jag vill.

Vad är ditt bästa livsråd?

Som barn var jag ganska rädd och blyg. Jag vågade inte gå på äventyr eller försöka saker. Jag gjorde det jag kunde och hade inte modet att fråga om hjälp.

Nu har jag förstått; Du är kapabel till så mycket mer än du tror! Och skulle du inte klara det, fråga någon som vet. Det finns så många underbara människor där ute som vill dela med sig av sin kunskap. Tro på dig själv och med lite hjälp kan du klara allt!